«Боротьба з тероризмом: останні події в Сирії» - лекція у КиМУ Надзвичайного та Повноважного Посла Сирії в Україні

09.12.2016

У межах програми розвитку міжнародних зв’язків у Київському міжнародному університеті 9 грудня 2016 року відбулася зустріч студентів спеціальностей міжнародні відносини, міжнародне право, журналістики, політології, права і викладачів з Надзвичайним і Повноважним Послом Сирійської Арабської Республіки в Україні паном Хассан Хаддуром, який виступив з лекцією на тему: «Боротьба з тероризмом: останні події в Сирії».

У зустрічі взяв участь: президент КиМУ, професор Хачатурян Х.В., робоча мова зустрічі – англійська.

У своєму виступі пан Посол дав характеристику тероризму, як суспільно небезпечного явища XXI століття, адже нині людина, незалежно від її національності, кольору шкіри, віровизнання в жодному куточку світу не може почуватись у безпеці. Жодна країна (навіть наймогутніша) не в змозі захистити себе від терактів. Це вказує на те, наскільки світ є незахищеним перед тероризмом і підтверджує, що цю проблему потрібно всім країнам розв'язувати спільно.

Студенти отримали інформацію щодо причин виникнення конфлікту, ролі окремих арабських держав у його ескалації, заходів, які вживаються державними органами країни для нормалізації життя населення в регіонах, звільнених від терористів. Пан Посол окремо зупинився на відносинах Сирії з Росією, вважаючи її участь у конфлікті позитивною для країни, а також необхідності більшої підтримки з боку світової спільноти, ООН. Цікавою для студентів була інформація щодо багатої, восьмитисячної історії Сирійської Республіки.

Після лекції пан Посол відповів на запитання студентів:
  • Відомо, що Сирія вийшла з Ліги Арабських Держав, яким Ви бачите майбутнє своєї країни в цій організації?; Яка роль України у розв'язанні ситуації, що склалась у Сирії?; Втручання Росії в конфлікт іде на користь Вашої країни чи навпаки, призводить до загострення ситуації?; Які засоби вживаються владою щодо збереження культурних цінностей у країні?; У якій ситуації перребуває українська діаспора в Сирії?.

Насамкінець зустрічі студенти подякували пану Послу за інформативну і корисну лекцію, вручили квіти, зробили спільні фотографії.

Хід зустрічі висвітлювали журналісти телепрограми «Студентський квиток».