Студенти юридичного інституту КиМУ у Будинку Уряду України

08.11.2016

У Юридичному інституті Київського міжнародного університету дбають про те, аби їхні студенти були не лише висококваліфікованими фахівцями, але й усебічно розвиненими культурними особистостями. Саме тому для них регулярно влаштовують екскурсії до відомих пам’яток історії та культури.

8 листопада 2016 року 35 студентів Юридичного інституту спеціальностей «Міжнародне право» та «Право» вирушили до центру столиці із незвичайною метою: відвідати Будинок Уряду України, ознайомитися з роботою українських високопосадовців. Організатор екскурсії - доцент Судак І.І. (заступник завідувача кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, к.і.н.).

Під час візиту студенти побували в малому і великому залах засідань, дізналися про особливості функціонування Кабінету Міністрів (до 1991 року - Рада Міністрів УРСР), який є найвищим органом державного управління, відвідали прес-центр і музеї цієї установи, мали змогу особисто «приміряти» міністерські крісла.

Велике враження справила виставка, присвячена ключовим моментам Революції Гідності. Особливу увагу привернули фото дитячих малюнків, відправлених бійцям АТО. Ця незвичайна виставка розміщена безпосередньо перед входом до приймальні Прем’єр-міністра, постійно нагадуючи про дійсний стан справ у країні та необхідність подальших ефективних рішень.

Окрім цього, студентам був продемонстрований унікальний фільм з архівних відеоматеріалів Будинку Уряду, де відображено історію формування та політики урядів України, показано кадри з життя Михайла Грушевського, Павла Скоропадського та Микити Хрущова.

Екскурсія до Будинку Уряду України була надзвичайно корисною та інформативною, студенти та викладачі щиро вдячні Володимиру Борисовичу Татаренку (керівник центру інформаційних зв’язків Кабінету Міністрів України) за проведені екскурсії та інформацію.

Майбутні юристи висловлюють сподівання, що зможуть знову побувати в Будинку Уряду та дізнатися більше про діяльність органів влади та, можливо, повернутись у майбутньому туди вже як міністри.