Студенти КиМУ у ролі перекладачів–екскурсоводів

09.11.2016

9 листопада 2016 року студенти третіх і четвертих курсів Інституту лінгвістики та психології Київського міжнародного університету спеціальності «переклад» (англійська та німецька мови) під керівництвом доцента Ю. Борисенка (кафедра германських мов і перекладу) організували екскурсію німецькою мовою для партнерів КиМУ з ФРН та Австрії до Музею-аптеки, який міститься в історичній частині Подолу.

Студенти познайомили гостей з експозицією музею, яка повністю відтворює аптеку XVIII—XIX століть, має 50 тис. експонатів, 12 залів, зокрема: хата знахарки, лабораторія алхіміка. На вітринах цієї аптеки можна побачити багато цікавинок, які було зібрано з усієї України, а саме: старовинні рецепти, інструменти фармацевтів минулих століть, тощо.

Особливістю цієї аптеки є те, що вона була заснована 1728 року німцем Йоганом Гейтером (Ейстер), а після його смерті аптеку успадкував його зять Георг-Фрідріх Бунге - провізор військової аптеки при госпіталі. Саме тому цей музей і приваблює туристів з німецькомовних країн, які завжди виявляють великий інтерес до пам'яток історії, пов’язаних зі своїми земляками.

Музей-аптека було відкрито 1986 року і головною задумкою проекту було створення експозицій, які відкривали б таємниці історії аптечної справи і фармацевтики в Україні. За історичними свідченнями, аптекарської справи в Києві взагалі не було до XVII століття.

Нині Музей-аптека – це справжня енциклопедія фармацевтики минулого, а також цікава сторінка в історії Києва.

Гості були вражені високим рівнем знань студентів німецької мови та якісно організованою екскурсією, тому що, як звичайно, туристи з цих країн віддають перевагу екскурсіям за кордоном німецькою мовою, а не англійською, як це роблять більшість екскурсійних бюро. Студенти запропонували гостям ще одну екскурсію до Українського національного музею «Чорнобиль», на що вони погодились із задоволенням. Як зазначив один із гостей - пан Йохен Борнеманн з Дрездена: «…навряд чи хтось інший зможе надати таку якісну інформацію про той чи інший музей у Києві та ще й німецькою мовою».