Наші гастролюють, або як студенти Інституту телебачення, кіно і театру КиМУ підкорюють великі театральні сцени України

08.10.2016

Випускники та студенти Інституту телебачення, кіно і театру (директор - заслужена артистка України, професор Н.О. Ільїна) Київського міжнародного університету, разом зі своїм наставником народним артистом України, професором Л.М. Сомовим вже встигли підкорити театральні сцени столиці. Неодноразово вистава «І… заплачуть бомжі» за п’єсою М. Горького «На дні» збирала аншлагові зали драматичного театру «Браво». Але студенти Київського міжнародного університету переконують: талантам немає меж!

Так, 7 жовтня 2016 р., глядачі Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру стали свідками вищезгаданого гостросоціального спектаклю. Під час вистави у залі панувало високе напруження і достовірна атмосфера, яку створили студенти-актори КиМУ. Глядачі пережили культурний шок, проте змогли повною мірою оцінити задум майстра Льва Миколайовича Сомова.

8 жовтня команду Київського міжнародного університету гостинно зустрів Скадовськ (Херсонська область). У великій залі РБК імені Т.Г. Шевченка відбулася театральна вистава «Шукаю людину» (режисер – Валерія Демченко) за повістю Костянтина Сергієнка «Прощай, овраг». П'єса про плачевну долю бродячих псів у закутках і на непримітних узбіччях наших мегаполісів. Соціальна драма - вічна і найгостріша в безжальному суспільстві. Спектакль, звичайно, про людей, адже споглядаючи виставу, розумієш, що характер псів і їхні долі - це прообраз нашого з вами людського життя…

Свої акторські здібності всім присутнім продемонстрували студенти четвертого курсу Інституту телебачення кіно і театру Київського міжнародного університету. Майстерність акторів вразила глядацьку аудиторію в 500 осіб, які стоячи плескали молодим українським талантам. Варто зазначити, що напередодні акторську гру студентів високо оцінили на Всеукраїнському молодіжному фестивалі кіно-театральної творчості «Зірки, що зійдуть завтра!», на якому вистава «Шукаю людину» отримала гран-прі в номінації «Найкраща вистава»!

Після закінчення вистави із привітальними словами від президента Київського міжнародного університету, професорa Х.В. Хачатуряна та словами подяки за теплий прийом і сприяння в організації заходу виступила проректор з наукової роботи професор А.І. Некряч. Проректор наголосила, що продовження театрального сезону в Скадовську стало можливим завдяки зусиллям голови районної державної адміністрації Віктора Турика та його команди. Від імені президента КиМУ професора Х.В. Хачатуряна Анастасія Іванівна вручила подяки за участь у координації проекту всім його організаторам.

Вітаємо студентів, викладачів Інституту телебачення, кіно і театру КиМУ,
акторів-початківців з успішною презентацією власних творчих доробок і бажаємо вічного натхнення,
творчого пошуку і хай муза не покидає Вас!