Київський міжнародний університет - 22 роки до успіху!

12.10.2016

12 жовтня 2016 року в Київському міжнародному університеті традиційно святкували вже 22-й рік поспіль День КиМУ, адже саме в жовтні 1994 року розпочалася діяльність вищого навчального закладу – Міжнародного інституту лінгвістики і права, який з 2002 року був перейменований на Київський міжнародний університет.

Cвяткування Дня народження КиМУ - це не тільки підсумки багаторічної роботи, а й завжди гарний настрій, поздоровлення, несподіванки для першокурсників як Університету, так і Коледжу, їх активне залучення до сім'ї «кимушників». Ведуча свята професор Данченко Т.В. привітала дружній колектив університету та президента КиМУ, професора Хачатуряна Х.В. - організатора, засновника, чий творчий імпульс про створення університету нового, європейського типу, що запалав у його серці ще 1994 року, не згасає й дотепер. Адже саме його оптимізм, уміння мислити перспективно, діяти нестандартно і сміливо стали запорукою лідерства Київського міжнародного університету на ниві освіти.
«Звичайно, реалізувати такий грандіозний проект без колективу однодумців, досвідчених учених, практиків, які повірили в мене, підтримали ідею створення вишу нового, європейського зразку, було б неможливо», - сказав у своєму вітанні Хачатур Володимирович. Оплесками, квітами студенти вітають професора Ющука І.П., віце-президента, професора Шумигору Л.І., які всі 22 роки працювали пліч-о-пліч і продовжують поширювати власний досвід для розбудови КиМУ. Присутні оваціями зустріли музично-танцювальні композиції студентів–театралів (майстерня народного артиста України, професора Льва Сомова, постановка викладача акторської майстерності Демченко В.П.), музичні подарунки - у виконанні студентів Анжеліки Абрамян, Анни Герасимович, Дар'ї Нечитайло, Анни Луц і Тетяни Попової, Владислава Уса і Стефанії Ставинської.

Зі святом усіх, хто живе життям та інтересами Київського міжнародного університету!
Зі святом, дорогі «кимушники»!

Інформація про Київський міжнародний університет

Київський міжнародний університет - вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, член європейської асоціації міжнародної освіти, переможець громадської акції «Флагман сучасної освіти і науки», срібний призер Всеукраїнського конкурсу (2013) у номінації «Міжнародна діяльність», відомий як в Україні, так і за кордоном високим рівнем підготовки фахівців і своїми випускниками.

  • Успішній 22-річній діяльності КиМУ сприяли:
  • організація навчального процесу з використанням сучасних технологій і методик викладання;
  • поглиблене вивчення іноземних мов;
  • робочі мови – українська та англійська;
  • освітній процес з перевагою практичного компонента підготовки фахівців, спеціалізації навчання;
  • поєднання освіти і науки, реалізація наукових програм;
  • мобільна система тренінгових програм;
  • висококваліфікований науково-педагогічний потенціал: 70% професорсько-викладацького складу - доктори і кандидати наук, які забезпечують поєднання високої якості освіти з науковою роботою, 18 із них є членами іноземних академій і міжнародних наукових товариств, 23 – заслужені юристи, діячі науки і техніки, народні та заслужені артисти України;
  • спільні освітні програми із зарубіжними вищими навчальними закладами;
  • виявлення творчої особистості, наукового потенціалу в кожному студенті КиМУ;
  • сучасна матеріальна база.

У структурі Університету 5 інститутів, 4 факультети, працює аспірантура, Коледж КиМУ, для учнів 5-11 класів - Ліцей КиМУ.

Міжнародна діяльність Університету спрямована на його інтеграцію з міжнародною університетською спільнотою в межах Болонського процесу.

За період від 2004 до 2015 року шість проектів КиМУ отримали фінансування Європейської Комісії в межах Програми ЄС ТЕМПУС і реалізовані у співпраці з університетами Італії, Німеччини, Іспанії.

Київський міжнародний університет має одну з найсильніших в Україні програм участі студентів у Конкурсах з міжнародного публічного, гуманітарного та кримінального права. Його студентські команди входять до переліку найсильніших команд Європи й світу. Протягом останніх років, ставши призерами національних раундів конкурсів з міжнародного публічного, гуманітарного права, представляли Україну та Університет на Міжнародних студентських конкурсах у Вашингтоні (США), Гаазі (Нідерланди), Москві (Росія).

Студенти КиМУ мають змогу професійно реалізувати власні здібності в Україні та за кордоном завдяки співпраці Київського міжнародного університету з європейськими університетами за спільними освітніми програмами, які дають можливість отримати диплом європейського університету, зокрема:

  • Вища Школа Бізнесу в Домброві Гурнічій (WSB, Польща);
  • Сопотська Вища Школа (SSW, Польща);
  • Вища Школа Туризму та Готельної Справи (WSTiH, Польща);
  • Професійний Інститут Бізнесу та Торгівлі (IPAC, Франція);
  • Вища Школа Менеджменту Інформаційних систем (ISMA, Латвія).

У КиМУ успішно реалізується спільний проект Київського міжнародного університету і Міжнародної академії наук і вищої освіти (Великобританія), Міжнародного центру академічної атестації та мобільності «Британська кафедра», який надає змогу викладачам популяризувати власні дослідження та інновації завдяки публікації в британських збірниках наукових праць, міжнародних наукометричних базах, а студентам–випускникам отримати офіційний загальноєвропейський додаток до диплома EUROPASS DIPLOMA SUPPLEMENT (DS).

Центр міжнародних і громадських зв’язків КиМУ втілює у життя програму “Україна і світ”, співпрацюючи з представництвами міжнародних організацій, посольств, акредитованих в Україні. Наприклад, упродовж останніх трьох років в університеті відбулися такі зустрічі й лекції:

  • Надзвичайних і Повноважних Послів країн Єгипту, ФРН, Великобританії, Узбекистану, Грузії, Португалії, Сирії, Чехії, Словаччини, Таджикистану;
  • Д-ра Вівіана Уокера, доцента стратегічних досліджень Американського Університету Національної Оборони (Вашингтон, США);
  • Маркуса Бренда, радника ПРООН з демократичного управління в Україні (Австрія);
  • Жупєєва Є.І. – керівника відділу країн Арабського Магрибу департаменту країн Близького Сходу та Африки МЗС України;
  • Янтомаса Хімстра - директора місії ПРООН в Україні.

У межах програми партнерства з ліцензованим в Україні центром міжнародних екзаменів з англійської мови (Grade Education Center) Київський міжнародний університет здійснює підготовку студентів, аспірантів, викладачів до іспитів з англійської мови Сambridge ESOL – English for Speakers of Other Languages рівня В2, який є обв'язковим для аспірантів і викладачів для успішного захисту наукових дисертацій, з отриманням сертифіката Cambridge English.